Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

održana skupština

Jagoda Iličić imenovana za predsjednicu Društva pisaca BiH

Foto: Društvo pisaca BiH

Iličić je zahvalila na povjerenju, mandatu i pismima podrške, sa željom da se dobra energija ulaže u ideje i projekte kakve Društvo pisaca zaslužuje

Društvo pisaca u BiH izabralo je na sjednici Skupštine dosadašnju v. d. predsjednice Jagodu Iličić za predsjednicu Društva, dok je za potpredsjednika imenovan Fahrudin Kučuk.

Na taj način ukazano je povjerenje novom timu Predsjedništva Društva pisaca u nastojanjima da pokreću nove inicijative i pokušaju unaprijediti rad Društva.

Iličić je zahvalila na povjerenju, mandatu i pismima podrške, sa željom da se dobra energija ulaže u ideje i projekte kakve Društvo pisaca zaslužuje.

Na sjednici je kao jedan od najvećih uspjeha u proteklih nekoliko mjeseci navedeno i potpisivanje petogodišnjeg ugovora o korištenju poslovnog prostora u Sarajevu, bez naknade, na osnovu nedavne Odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Na potpisivanju ugovora u Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH uime Društva pisaca bili su Marija Fekete-Sullivan, predsjednica Skupštine i Fahrudin Kučuk, novoizabrani potpredsjednik Društva.

Na Skupštini su izabrani i novi članovi Društva pisaca u BiH: Esma Bandić, Šahdo Bošnjak, Misera Suljić Sijerić, Samir Delibegović, Mario Vranješ, Uzeir Bukvić, Mediha Šehidić Selimović, Safet Berbić, Nerzuk Ćurak, Ervin Mujabašić, Azemina Krehić, Admir Džanko, Samir Deumić, Semir Spahić, Nihad Mešić River, Selena Seferović, Jasmina Hanjalić, Nazif Hasanbegović, Srđan Sekulić, Alma Zornić, Milena Jukić Bandić, Uglješa Kesić, Minela Morankić, Omer Redžić, Feđa Štukan, Velid Bajramović, Goran Vrhunc, Muhamed Zlatan Hrenovica, Enisa Popović Čengić, Larisa Softić Gasal.