Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

osam kategorija

Još tri dana za prijavu fotografija na konkurs Sarajevo Photography Festival

prijave foto

Više informacija o festivalu, takmičenju, ali i članovima žirija možete pronaći na web stranici festivala sarajevophotofest.com, Instagramu (instagram.com/sarajevophotographyfestival) ili Facebooku (facebook.com/SarajevoPhotoFest)

Ostala su još tri dana za prijavu fotografija na konkurs Sarajevo Photography Festivala. Prilika je to da se pokaže najbolji rad i osvoje vrijedne nagrade.

Konkurs je otvoren za fotografe svih nivoa i profila, a fotografi se takmiče u osam kategorija, dok su nagrade 4.000 KM, izložba u Vijećnici, trofej, te mnoge druge sponzorske nagrade, navajili su organizatori.

Članove ovogodišnjeg žirija čine profesionalni fotografi, kustosi, profesori fotografije i stručnjaci u oblasti vizuelne umjetnosti. Oni imaju bogato iskustvo i znanje o različitim aspektima fotografije što osigurava da njihovo ocjenjivanje nije usmjereno samo na određene stilove ili tehnike fotografiranja.

Pobjedničke fotografije i finalisti iz svih osam kategorija bit će izloženi u sarajevskoj Vijećnici, a nakon toga izložba će putovati i u druge gradove u Bosni i Hercegovini i regionu, dajući radu priliku za izloženost koju zaslužuju.

– Već smo primili radove iz zemalja širom svijeta i radujemo se vidjeti koje će žiri odabrati kao najbolje. Također, važno je naglasiti da žiri nema uvid u imena autora u samom procesu žiriranja, tako da jednaku priliku imaju i profesionalni fotografi, ali i fotografi početnici koji imaju kvalitetne radove – kazala je direktorica festivala Aida Redžepagić.

Dodala je da je nagrada i na ovogodišnjem festivalu veoma značajna i vrijedna, ali prošle godine pokazalo se da je nagrada na festivalu bila odskočna daska mnogim mladim fotografima zbog same eksponiranosti njihovog rada.

Više informacija o festivalu, takmičenju, ali i članovima žirija možete pronaći na web stranici festivala sarajevophotofest.com, Instagramu (instagram.com/sarajevophotographyfestival) ili Facebooku (facebook.com/SarajevoPhotoFest).