Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Preporuka

Knjiga.ba: Nove knjige tri spisateljice

nikad_nisam445

Amela Isanović napisala je zbirku priča “Pamti stope“ čija tematika prati opstojnost države Bosne i Hercegovine, kroz njenu hiljadugodišnju povijest

Knjižara Knjiga.ba i ove sedmice ljubiteljima knjige preporučuje nove naslove, a ovaj put riječ je o knjigama koje su napisale spisateljice.

Knjiga.ba preporučuje “Nikad nisam“, jedanaesti roman Vesne Dedić u kojem četiri lijepe, zanosne, duhovite, zaljubljene i ambiciozne žene nastoje da im budućnost umjesto prošlosti bude ljepši dio života.

“Nikad nisam“ je gotovo filmska ljubavna priča koja se dešava u Beogradu, Pržnom, Budvi i Rimu od 2002. do 2019, ali i hronika tog vremena kroz koju promiče lepeza likova, od studenata i profesora, sudija i pilota, do kriminalaca i elitnih prostitutki.

Knjiga Jelene Pantić “Kad porastem biću Ja“ kroz priče iz svakodnevice nudi saznanja kako u praksi izgleda voljeti sebe, zauzimati se za sebe, živjeti svoju istinu, njegovati lijepe odnose s ljudima, radovati se životu….ukratko – istinski živjeti.

Amela Isanović napisala je zbirku priča “Pamti stope“ čija tematika prati opstojnost države Bosne i Hercegovine, kroz njenu hiljadugodišnju povijest.

Autorica je odabrala značajne ličnosti u povijesti Bosne i Hercegovine, da bi prikazujući njihov život, ispisala izvrsne priče kojima čitaocu približava poimanje vlastitoga trajanja na ovome prostoru.