Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

na tri lokacije

Knjiga “Život na stiku” Dževdeta Tuzlića prezentirana u Nizozemskoj

dzevdet tuzlic – zivot na stiku

Autor knjige zadovoljan je što je prva međunarodna promocija održana u državi u kojoj su, kako je kazao, državljani porijeklom iz BiH prepoznati kao jedna od najistaknutijih zajednica integriranih u nizozemsko društvo

Knjiga ‘Život na stiku’ bh. novinara Dževdeta Tuzlića prezentirana je u Nizozemskoj, na tri lokacije.

Prezentaciji u zgradi Ambasade Bosne i Hercegovine u Den Haagu prisustvovalo je stotinjak građana porijeklom iz BiH, kao i predstavnici međunarodne zajednice i diplomate akreditirane u Den Haagu.

Ambasadorica u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković i filmska kritičarka Rada Šešić istakle su da je knjiga ‘Život na stiku’ – 40 godina na radiju, televiziji i printanim medijima svojevrsni hod kroz vrijeme u kojem protagonisti kulturne scene zorno svjedoče o sebi, govore o svojim umjetničkim vizijama, idejama, rezultatima…

Autor knjige zadovoljan je što je prva međunarodna promocija održana u državi u kojoj su, kako je kazao, državljani porijeklom iz BiH prepoznati kao jedna od najistaknutijih zajednica integriranih u nizozemsko društvo.

Nakon Den Haaga, knjiga je prezentirana u Rotterdamu i Eindhovenu, uz prisustvo i podršku udruženja građana Bosne i Hercegovine, koji žive u tom dijelu Nizozemske. Radi se o Platformi BiH, krovnoj organizaciji bh. dijaspore u Nizozemskoj (Rotterdam), kao i Grupi ‘Ladies’ iz Eindhovena.

Taj trodnevni kulturni događaj u Nizozemskoj okupio je bh. dijasporu i pokazao važnost povezivanja stvaralaca iz države sa njenim žiteljima, razasutim širom svijeta.

Knjiga ‘Život na stiku’ je lepeza susreta sa likovima književnog, filmskog, teatarskog i likovnog života iz BiH, Evrope i svijeta.