Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Komedija “Ime” premijerno izvedena u Pozorištu mladih Sarajevo

komedija ime111

Komedija “Ime” u režiji Admira Glamočaka u četvrtak je premijerno izvedena u Pozorištu mladih Sarajevo i zabiljažila veliki uspjeh kod publike, koja je ovacijama ispratila glumce Tatjanu Šojić, Damira Kusturu, Sanina Milavića, Mirzu Dervišića i Ajlu Cabrera.

Adaptaciju teksta komedije francuskih autora Matthieu Delaportea i Alexandre de La Patellièrea radio je Almir Imširević, a scenografiju i kostimografiju Lejla Hodžić.

Autori teksta, poznati francuski pisci, izrazili su želju da u narednoj godini posjete Sarajevo kako bi prisustvovali izvođenju predstave, a kako je najavljeno, Pozorište mladih Sarajevo će po dolasku autora omogućiti izravne susrete i okrugli sto o temi predrasuda u modernom svijetu.

Reditelj Admir Glamočak kaže da je dramski tekst i filmski scenarij Matthieu Delaportea i Alexandre de La Patellièrea izvrstan predložak za pozorišnu predstavu.

Direktorica Lejla Panjeta je navela da komedija postavlja pitanja o prijateljstvu, istini, iskrenosti i ljubavi, koje nas definiraju kao ljude na komičan način, saopćeno je iz Pozorišta mladih Sarajevo.