Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Antička komedija

Komedija “Mir” na daskama eMTeeM-a

eMTeeM – Mir 34

Mostarski teatar mladih otvorio je svoja vrata 27. maja i od tada se redovno izvode predstave uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje su propisane za ovu priliku

Antička komedija Aristofanov “Mir” u režiji Seada Đulića odigrat će se u subotu na Memorijalnoj sceni 2532 u Mostarskom teatru mladih (eMTeeM) s početkom u 20 sati.

“Na današnji dan prije mjesec dana izveli smo prvu predstavu nakon pauze, a večeras ponovo zbog interesa publike ponavljamo ‘Mir’ u kojem glumi skoro cijeli ansambl Mostarskog teatra mladih”, saopćeno je iz eMTeeM-a.

Mostarski teatar mladih otvorio je svoja vrata 27. maja i od tada se redovno izvode predstave uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje su propisane za ovu priliku.

S obzirom da je, kako kažu, eMTeeM nezavisan i nije financiran niti od jedne razine vlasti kontinuirano izvođenje predstava jedini je način opstanka.

“Ni u ova teška vremena niko nije pomogao nezavisnoj kulturi, a činjenice govore da upravo nezavisna kultura umnogome spašava obraz kulture”, ističu iz navedenog kazališta.

Večerašnja izvedba je 14. odigrana predstava u 30 dana nakon povratka publike u eMTeeM, dodaje se u priopćenju.