Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baščaršijske noći

Koncert orkestra Oružanih snaga BiH na Spomen-parku Vraca

orkestar oruzanih snaga bih
FOTO: Fena

Orkestar će izvesti raznolik program sačinjen od evergreen pjesama grupa i pjevača

Orkestar Oružanih snaga Bosne i Hercegovine održat će koncert, u okviru Festivala Baščaršijske noći, danas s početkom u 20.15 sati na jednoj od najljepših lokacija Sarajeva – na simboličnom mjestu Memorijalnog kompleksa Spomen-parka Vraca.

Orkestar OSBiH danas će u 18 sati prodefilovati kroz centar Sarajeva, od Vječne vatre, kroz ulicu Ferhadija do Sebilja i nazad, a tom prilikom će duvački orkestar izvesti dio repertoara i na taj način “pozvati” publiku na koncert koji će se održati na simboličnom mjestu na kojem su pored ostaloga upisana i imena 2.000 Sarajlija poginulih u borbi protiv fašizma za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Na tom mjestu su između ostalih sahranjeni i narodni heroji: Vladimir Perić-Valter, Omer Maslić, Slaviša Vajner-Čiča, Slobodan Princip-Seljo, Bane Šurbat, Adem Buća, Mustafa Dovadžija, Radojka Lakić, Vaso Miskin itd.

Orkestar će izvesti raznolik program sačinjen od evergreen pjesama grupa i pjevača kao što su: Frank Sinatra, The Beatles, The Rolling Stones, Deep Purple itd. u aranžmanima za duvački orkestar, saopćili su organizatori.