Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ljetno kino SFF-a od ove godine nosi naziv ‘Raiffeisen open’

Raiffeisenbanke

Projekcijom italijanskog filma “Like Crazy” sinoć je u kinu Meeting Point svečano obilježen nastavak uspješne saradnje Raiffeisen banke i Sarajevo Film Festivala.

Predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg ponosan je što su ove godine sponzor Raiffeisen Open Air kina te istakao posebni vezu sa Sarajevo Film Festivalom s kojim sarađuju od njegovih početaka.

– Banku i Festival dodatno povezuje činjenica da smo tokom godina paralelno rasli i razvijali se, postali vodeći brendovi na ovom tržištu, a naša saradnja prerasla je u istinsko prijateljstvo. Poslujući u skladu sa strategijom održivosti, kontinuirano nastojimo naš uspjeh podijeliti sa zajednicom u kojoj poslujemo te podržavamo i značajne projekte u oblasti kulture – naglasio je.

Raiffeisen banka je tokom godina podržavala Festival kroz različite vidove sponzorstva, a od 2009. godine je glavni sponzor Festivala. Na ovaj način Banka daje doprinos projektu koji ima značajnu ulogu u izgradnji pozitivnog imidža države predstavljajući jedan od najznačajnijih kulturnih projekata u regionu.

Direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra istakao je zadovoljstvo da je Raiffeisen banka uz Sarajevo Film Festival od njegovih početaka te dodao da je svojim proaktivnim pristupom bila odličan putokaz i drugim kompanijama da se pridruže porodici partnera Festivala.

– Posebno nas raduje da je saradnja sa Raiffeisen bankom u protekle dvije decenije imala uzlaznu putanju, te je stoga bio i logičan slijed da od ove godine naša najatraktivnija lokacija nosi ime upravo ovog našeg partnera – “Raiffeisen open”. Bez kontinuirane i istinski konstruktivne podrške Raiffeisen banke Festival ne bi bio ovo što danas jeste, a to je međunarodno priznat i prepoznatljiv brend – zaključio je.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival bit će održan od 11. do 18. augusta, saopćeno je iz Raiffeisen Banke.