Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Ludilo udvoje” na sceni BKC-a Živinice (FOTO)

ludilo_udvoje_bkc_zivinice_

Na Velikoj sceni BKC-a Živinice će 7. marta, s početkom u 19:30 sati biti odigrana predstava „Ludilo udvoje“, ulaz je slobodan, a to je poklon načelnika

Općine Živinice Samira Kamenjakovića u povodu „8. marta Dana žena“. Režiju za predstavu potpisuje Mirza Mušija, a glumačku podjelu čine pored Mirze Mušije i Mirze Bajramovića i popularna glumica Kamernog teatra iz Sarajeva Aida Bukva.

„Iako živimo u savremenom dobu žene su, nažalost, u mnogočemu marginalizirane. Ja sam upravo zato i osnovao Savjet žena Općinskog načelnika, sa kojim se zajedno borim za prava žena na svim poljima. Žene su stub našeg društva i upravo zato trebaju biti uključene u politički, društveni, kulturni i svaki drugi segment našeg društva. Ove godine smo kulturnim događajem odlučili obilježiti Dan žena, jer mislim da ukoliko bi postojalo malo više kulture u našem
društvu žene bi sigurno bile bolje tretirane i njihov položa u drštvu bi bio bolji, a to je ono čemu težimo“, izjavio je načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković.

Drama apsurda Eugena Ionesca „ Ludilo udvoje“ govori o otuđenosti modernog čovjeka, usamljenosti, odsustvu istinskih plemenitih emocija i ratu kao besmislu i farsi najvećih razmjera.

To bi u najgrubljem smislu bio opis današnjeg modernog čovjeka i svijeta u kojem živimo, stoga je tematika ovog komada više nego aktuelna. U predstavi pratimo srednjovječni bračni par (ON i ONA- namjerno depersonalizirani), svako zarobljen u svom svijetu, lišen istinske komunikacije, osuđeni jedni na druge, u permanetnom sukobu oko najtrivijalnijih stvari, dok napolju bijesni rat i prijeti da sruši i njih i njihov mali davno izgubljeni svijet.

„Ludilo udvoje“ je izvrsna prilika da dame za „Dan zena“ pocastite odlicnom predstavom, poručuju iz BKC-a Živinice.