Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manifestacija “Ljeto na Vrbasu” počinje banjalučkom lastom 22. jula

ljeto na vrbasu

Tradicionalna manifestacija koja se održava po 65. put u Banjaluci “Ljeto na Vrbasu” ove godine biće održana od 22. do 29. jula, javlja Anadolu Agency (AA).

Tokom prvog dana, 22. jula biće održani skokovi sa Gradskog mosta, tradicinalna banjalučka lasta, a organizatori očekuju između 20 i 25 učesnika. Iste večeri na plaži “Zelena” previđeno je svečano otvaranje manifestacije odnosno “Ples pod zvijezdama”.

“Neće biti u pitanju samo program za učesnike, nego je planirano i učešće svih pristunih, a molimo sve učesnike da dođu u crno-bijeloj kombinaciji obzirom da smo odredili i dress code”, izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare Irena Radojević, direktorka Turističke organizacije Banjaluka (TOBL), organizatora manifestacije.

Sva sportska dešavanja u okviru ove manifestacije predviđena su kod otvorenog bazena “Aquana”, osim onih sportova koji su vezani za Vrbas, kao što je trka dajak čamaca predviđena za kraj manifestacije 29. jula, te otvoreni dani ronjenja u saradnji sa klubom “Delfin”.

Zoran Sanković iz TOBL-a istakao je da će ove godine prvi put u Banjaluci biti postavljen i “zip line”, a posjetioci će imati priliku da dožive kakav je osjećaj spuštati se užetom dugim 80 metara preko Vrbasa.

U okviru manifestacije “Ljeto na Vrbasu” na trvđavi Kastel biće organizovan bioskop na otvorenom, a od sportskih dešavanja već tradicionalno se organizuju takmičenja u fudbalu, odbojci na pijesku, te basketu.