Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pozorišne igre BiH

“Marlene Dietrich: pet tačaka optužnice” podigla na noge gledalište Doma kulture u Jajcu

marlene dietrich nps
Foto; Velija Hasanbegović

U naslovnoj ulozi Marlene Dietrich nastupila je Mirjana Karanović, dok su ostatak podjele činili Enes Salković, Mona Muratović i Elmir Krivalić

“Marlene Dietrich: pet tačaka optužnice” autora i reditelja Harisa Pašovića, rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Sarajevo, Mittelfesta Cividale (Italija) u saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem Zenica, izvedena je u nedjelju u takmičarskom dijelu 43. “Pozorišnih/Kazališnih igara BiH” u Jajcu.

Predstava “Marlene Dietrich: Pet tačaka optužnice” podigla je na noge prepuno gledalište Doma kulture u Jajcu, koje je višeminutnim ovacijama pratilo glumačku i autorsku ekipu.

U naslovnoj ulozi Marlene Dietrich nastupila je Mirjana Karanović, dok su ostatak podjele činili Enes Salković, Mona Muratović i Elmir Krivalić.

Scenografiju potpisuju Lada Maglajlić i Vedad Orahovac, a dizajn kostima Irma Saje i Vanja Ciraj. Skladatelj predstave je Dino Šukalo i Studio „Modra rijeka“. Za dizajn svjetla zadužen je Branislav Milinković, a za videoart Dino Hujić. Direktor fotografije je Alen Alilović, a videoprodukcije „Source production“.

Festival “Pozorišne/Kazališne igre BiH” svečano je otvoren 28. juna, a na daskama pozorišne dvorane Doma kulture u Jajcu u natjecateljskom programu do 6. srpnja bit će prikazano sedam predstava.

Pored natjecateljskog programa, ove godine publiku očekuje bogat prateći program, premijere predstava, izložbe, promocije knjiga, amaterske dječje predstave, te glazbeno-scenski komadi, saopćeno je iz NPS-a.