Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za sve generacije

Mini-festival “Glazba za sve” 26. septembra u mostarskom parku Zrinjevac

Tamburaški orkestar Herceg
Foto: Tamburaški orkestar ‘Herceg’

Sastav mladih muzičara Tamburaškog orkestra ”Herceg” osvojio je specijalno priznanje za umjetnički izraz na takmičenju tamburaških orkestara u sklopu Svjetskog tamburica festa koji je tokom vikenda održan u Novom Sadu

Tamburaški orkestar ”Herceg” iz Mostara s mladim mostarskim muzičarima priređuje mini-festival ”Glazba za sve” koji će se održati 26. septembra u 17 sati u parku Zrinjevac u Mostaru.

Iz spomenutog orkestra pozivaju sve zaljubljenike u muziku da dođu na koncert na kojemu će, uz koncert moderne, klasične i tradicionalne muzike, biti upriličeni brojni edukativno-muzički sadržaje s puno iznenađenja za djecu, mlade i one nešto starije.

Mini-festival održava se u sklopu projekta Mostar – Prostori koji pokreću, kojeg provodi People In Need, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, saopćeno je iz Tamburaškog orkestra Mostar.

Inače, sastav mladih muzičara Tamburaškog orkestra ”Herceg” osvojio je specijalno priznanje za umjetnički izraz na takmičenju tamburaških orkestara u sklopu Svjetskog tamburica festa koji je tokom vikenda održan u Novom Sadu.

Član tamburaškog sastava ”Herceg” David Čule izrazio je zadovoljstvo što su imali priliku svirati uz renomirane orkestre iz Hrvatske, Austrije, Mađarske, Slovenije i Srbije.

”Drago nam je da je nastup nagrađen iskrenim pljeskom, te da su njegov kvalitetu prepoznali i članovi stručnog žirija koji su nam dodijelili vrijedno priznanje ”, kazao je Čule.