Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

Mix Art Fest: Izložba slika Lene Kramarić u Muzičkom centru Pavarotti

izlozba lena kramaric
Foto: MC Pavarotti

Mostarskoj publici predstavit će 15 svojih radova, a pored autorice na otvaranju izložbe govorit će direktorica Muzičkog centra Pavarotti Tajma Guzin, saopćili su iz Pavarottija

U sklopu 4. festivala “Mix Art Fest”, Muzički centar Pavarotti organizira izložbu radova hrvatske slikarice Lene Kramarić koja će se održat u subotu, 16. decemmbra u multimedijalnoj sali spomenutog centra s početkom u 19 sati.

Lena Kramarić rođena je u Zagrebu 1982. godine. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) te Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU). Svoje radove izlaže od 2007. godine, a do sada je imala više od 35 samostalnih izložbi, i to u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Švicarskoj, Malti i Brazilu.

Mostarskoj publici predstavit će 15 svojih radova, a pored autorice na otvaranju izložbe govorit će direktorica Muzičkog centra Pavarotti Tajma Guzin, saopćili su iz Pavarottija.

Dubrovačka kustosica Jelena Tamindžija Donnart opisala je Lenine slike, od kojih četiri datiraju iz 2023. godine, kao radove koji “slave ljudsko tijelo, ali ne na način njegovog olimpijskog glorificiranja tražeći najljepše izveden pokret, već upravo veličajući njegovu snagu koju iščitavamo u ožiljcima, posjekotinama i ranama koje su ostavili tragovi iz prošlosti ili pak posljedice majčinstva”.