Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

GALERIJA HUB

Mostar dobija jednu od najznačajnijih umjetničkih galerija na Balkanu

izlozba mostar The Hub of Fine Arts

Umjetnička djela u „The Hub of Fine Arts” procijenjena su na tržišnu vrijednost od 300 miliona KM

Galerija „The Hub of Fine Arts” u Mostaru otvara svoja vrata u subotu 28. maja 2022. godine.

Događaj je to od velikoga značaja za Mostar i jedan od znamenitijih trenutaka u povijesti grada, priopćili su organizatori.

Građani Mostara i BiH imat će priliku vidjeti i doživjeti najveća umjetnička djela ikad izložena u ovoj regiji, a Mostar će time dobiti i dodatnu turističku vrijednost – umjetnički muzej svjetske razine.

Otvaranje „The Hub of Fine Arts” predstavlja istinski doprinos razvoju kulturnoga života grada i cijele regije. Umjetnička djela u „The Hub of Fine Arts” procijenjena su na tržišnu vrijednost od 300 miliona KM.

Važno je naglasiti da je ova zbirka jedna od najznačajnijih na Balkanu kada je riječ o modernoj umjetnosti, a okuplja neka od najznačajnijih imena povijesti umjetnosti.

Izložena umjetnička djela izniman su i pomno odabran dio zna čajnog i bogatog mozaika umjetničke zbirke koja pripada MTA fondaciji, priopćila je Abraham grupa.

Vizija i uvjerenje da je umjetnost najviši aspekt postojanja iz kojeg čovjek razvija svoju svijest bili su polazišna točka i sila koja je pokretala stvaranje zbirke. Integracija stilskih razlika, prožimanje vremena i susret udaljenih mjesta čine ovu umjetnost živopisnom, energičnom, dojmljivom i poučnom.

Kolekcija okuplja dinamične italijanske futuriste, osjetljive francuske postimpresioniste i revolucionarne foviste, zanesene španjolske kubiste, složene njemačke ekspresioniste i autentične američke apstraktne umjetnike koji prikazuju bogatstvo i kreativne izazove prve polovice 20. stoljeća.

Zamišljena je kao avantura kroz kreativnost i različitosti, koja za cilj ima inspirirati brojne priče i nikoga ne ostaviti ravnodušnim na doživljaj umjetnosti.