Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

emteem

Mostarski teatar mladih ovoga vikenda u Bugojnu i Mostaru

emteem

Već sutra eMTeeM gostuje s istom predstavom u Bugojnu, gdje će se na Maloj sceni Kulturno-sportskog centra, s početkom u 19 sati, predstaviti tamošnjoj publici

Mostarski teatar mladih (eMTeeM) izvest će reprizu predstave “Propala predstava”, a ona će biti upriličena večeras u 19 sati na Memorijalnoj sceni 2532.

Predstava je nastala na bazi najkraćih drama na svijetu koje su napisali Stanislaw Ignacy Witkiewicz, DanilHarms, Billy K. Wells, Flann O Brien, Istvan Orkeny, Joseph Stein, Heiner Muller, Ljubomir Simović i Ljubivoje Ršumović, te na komičan način prikazuje svijet u kojem živimo, saopćeno je iz eMTeeM-a.

Kako su istakli, lajtmotiv predstave poznati su liskaluci i još poznatije liske Mostara koje su ušle u legendu. Drame je sakupio i u knjizi objavio Jovan Ćirilov.

Već sutra eMTeeM gostuje s istom predstavom u Bugojnu, gdje će se na Maloj sceni Kulturno-sportskog centra, s početkom u 19 sati, predstaviti tamošnjoj publici.

U nedjelju, 14, februara, u dvorani Narodnog pozorišta, a u okviru obilježavanja 76. godina od oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom ratu, s početkom u 10 sati, ansambl eMTeeM-a predstaviti će se publici predstavom “San o slobodi”, koja je nastala na bazi pisama antifašista iz logora smrti.