Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dani Matice hrvatske

Mostarsko proljeće otvara izložba Sofije Naletilić Penavuše

Sofija Naletilić Penavuša
Foto: HT Eronet

“Počinjemo 25. aprila izložbom Sofije Naletilić Penavuše iz fundusa Franjevačke galerije i muzeja u Širokom Brijegu, nastavljamo muzičkim, pozorišnim, likovnim i književnim programima sve do prve polovice juna”, kaže Ostojić

Mostarsko proljeće – 26. Dani Matice hrvatske u Mostaru počinju 25. aprila izložbom Sofije Naletilić Penavuše, iz fundusa Franjevačke galerije i muzeja u Širokom Brijegu.

”Počinjemo 25. aprila izložbom Sofije Naletilić Penavuše iz fundusa Franjevačke galerije i muzeja u Širokom Brijegu, nastavljamo muzičkim, pozorišnim, likovnim i književnim programima sve do prve polovice juna. Radujemo se još jednome, našem zajedničkom Mostarskom proljeću”, kazala je predsjednica Matice hrvatske Mostar Ljerka Ostojić nakon potpisivanja Ugovora o sponzorstvu ovogodišnjeg Mostarskog proljeća s HT Eronetom.

Ugovor o sponzorstvu potpisali su, uime HT Eroneta, predsjednik Uprave Goran Kraljević i članica Uprave, izvršna direktorica za marketing i prodaju Sanja Primorac Brkić te predsjednica Matice hrvatske Mostar Ljerka Ostojić.

”HT Eronet i ove je godine ponosni sponzor jedne od najdugovječnijih kulturnih manifestacija na ovim prostorima. Podrškom Matici hrvatskoj Mostar potvrđujemo da privreda i kultura itekako mogu zajedno djelovati, rasti i doprinositi zajednici. Čestitam akademkinji Ostojić i vrijednome Matičinu timu na svim ovim godinama Proljeća i kulturnim događanjima kojih se ne bi postidjeli ni mnogo veći gradovi. Matica gradi mostove između kulture i privrede, umjetničkih i poslovnih svjetova, i zato zaslužuje sve naše poštovanje”, kazao je Kraljević, saopćio je HT Eronet.