Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

CKM

Na izložbi Samira Hažbića 21 portret bh. glumaca i pozorišnih umjetnika

portreti samira hadzbica
Foto: Fena

Član udruženja Likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine postao je 2014. godine, a 2012. godine osniva i vodi Gradsku galeriju u Jajcu

Izložba “Portreti” autora Samira Hažbića biće otvorena u ponedjeljak, 13. novembra u Galeriji Centra kulture i mladih (CKM). Na izložbi će biti predstavljen dvadeset i jedan portret bosanskohercegovačkih glumaca i pozorišnih umjetnika.

-Slike su urađene prije desetak godina i korišteno je ulje kao medij i panel kao nosilac slike. Izazov je bio inspiracija koja me potaknula da pokušam pronaći i predstaviti lik a prije svega karakter glumca – kazao je povodom predstojeće sarajevske izložbe za Fenu umjetnik Samir Hažbić.

Hažbić je rođen 1969. godine u Jajcu. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu diplomirao je 2000. godine u klasi profesora Nusreta Pašića na odsjeku slikarstva.

Član udruženja Likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine postao je 2014. godine, a 2012. godine osniva i vodi Gradsku galeriju u Jajcu.

Učestvovao je na više samostalnih i grupnih izložbi u BiH i inostranstvu. Redovni je učesnik likovnih kolonija humanitarnog karaktera u BiH.