Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

narodno pozorište sarajevo

Na zgradi NPS sutra instalacija autorskog rada Velije Hasanbegovića posvećenog Srebrenici

Postavka fotografije “Potočarske sjene”, kroz objektiv Velije Hasanbegovića, otkriva bol i patnju kroz koju je prošao i još uvijek prolazi narod Podrinja i nakon preživljenog genocida

Narodno pozorište Sarajevo povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na genocid u Srebrenici, u četvrtak 11. jula priredit će instalaciju autorskog rada Velije Hasanbegovića i poemu u interpretaciji Emine Muftić.

Instalacija autorskog rada Velije Hasanbegovića iz ciklusa “Potočarske sjene” biti će postavljena na zgradi Narodnog pozorišta Sarajevo 11. jula u 21.00 sati, dok će u istom terminu “Pjesmu o Srebrenici” autora Abdulaha Sidrana čitati Emina Muftić.

Postavka fotografije “Potočarske sjene”, kroz objektiv Velije Hasanbegovića, otkriva bol i patnju kroz koju je prošao i još uvijek prolazi narod Podrinja i nakon preživljenog genocida. Riječ je o fotografiji Srebrenice i Memorijalnog centra u Potočarima koje fotograf bilježi već petnaest godina.

Glumica Narodnog pozorišta Sarajevo Emina Muftić izjavila je da i u godini u kojoj nas je, nažalost, napustio Pjesnik, njegovom pjesmom “Srebrenica”, odat će poštu žrtvovanom gradu i srebreničkim žrtvama.

Dodaje da je naše živote obilježila Srebrenica, a jedan od književnika i pjesnika čiji su svijest i srce bili uz ovaj grad je i Abdulah Sidran, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.