Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ulaz slobodan

Napretkov gala božićni koncert 15. decembra u Narodnom pozorištu Sarajevo

bozicni koncert hkd napredak

Kao krunu jubileja i predanog rada najavljuju GALA 120 na dar – Napretkov svečani božićni koncert koji će biti upriličen u četvrtak, 15. decembra, u 20.00 sati u Narodnom pozorištu u Sarajevu

Hrvatsko kulturno društvo Napredak je 2022. godinu obilježilo velikim brojem manifestacija koje su bile upriličene u čast obilježavanja 120. godina od utemeljenja ovog kulturnog društva.

Kao krunu jubileja i predanog rada najavljuju GALA 120 na dar – Napretkov svečani božićni koncert koji će biti upriličen u četvrtak, 15. decembra, u 20.00 sati u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Pod ravnanjem dirigenta Zagrebačke opere, maestra Josipa Šege nastupit će neki od najvećih opernih i koncertnih umjetnika aktuelne muzičke scene u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Proslavljeni bas-bariton velike internacionalne karijere i nacionalni prvak Republike Hrvatske Giorgio Surian, prvakinja Zagrebačke opere, sopranistica Valentina Fijačko Kobić, mladi bariton, već sada česti gost nekih od najvećih opernih i kulturnih središta Evrope, prvak Osječke opere, Leon Košavić, također prvak Osječke opere, renomirani bas Berislav Puškarić, mlada operna nada, laureatkinja nekoliko međunarodnih natjecanja, sopranistica Josipa Bilić i solista Sarajevske opere, naš bas Ivan Šarić, uz orkestar Sarajevske filharmonije.

Glasovi su to koji će nas kroz bisere operne i operetne literature kao i tradicionalnih božićnih pjesama odvesti u neke druge dimenzije i zasigurno donijeti dah svjetskih pozornica i izvedbi u kojima su ovi istaknuti umjetnici briljirali.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak, širom otvarajući vrata za sve ljubitelje ove vrste muzike, dobronamjernike, svoje članove i simpatizere želi zahvaliti i pokazati još jednom svoju misiju u službi čovjeka, saopćeno je.

Ulaz na Napretkov gala božićni koncert je slobodan.