Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

Noć muzeja u Sveučilišnoj galeriji Rodoč

noc muzeja SUM

Sveučilišna galerija je otvorena od 18 do 01. 00 sati za sve posjetitelje tokom svih programa Noći muzeja 2023.

U organizaciji Hrvatskog muzejskog društva u brojnim hrvatskim muzejima, galerijama i znanstveno-obrazovnim institucijama u petak, 27. januara, bit će upriličena 18. Noć muzeja s temom “Muzeji su važni!”.

Ovogodišnji bogati program Noći muzeja u Sveučilišnoj galeriji u Rodoču kod Mostara započinje u 18 sati s Dječjom likovnom radionicom pod vodstvom akademskog slikara Vilima Parića te vodstvom kroz Pop-up muzej crne umjetnosti kustostice Ive Bilić.

Nakon toga, u 18.30 sati bit će upriličena promocija knjige “Oltar znanja” koju će predstaviti likovni i književni kritičar Milan Bešlić, povjesničar umjetnosti Vladimir Filipović, akademski kipar Stjepan Skoko, profesor književnosti Antun Lučić te voditelj Sveučilišne galerije Marin Ivanović.

U drugom dijelu večeri, u 19.30 sati bit će otvorena izložba radova nastalih na Dječjoj likovnoj radionici.

Vrhunac programa je svečano otvorenje izložbe akademskog hrvatskog umjetnika Tihomira Lončara “Hercegovački ciklus i donacija Sveučilištu u Mostaru”, gdje će publika vidjeti umjetnička djela nastala na jednomjesečnoj rezidenciji u Mostaru te donaciju od čak 14 slika koje Lončar poklanja Sveučilištu u Mostaru.

Time se potvrđuje fokus same manifestacije Noć muzeja, a to je važna uloga muzeja u zajednici, suradnje i razmjena znanja, razvijanje partnerstva te razvoj muzeja i muzejske publike, priopćili su iz Ureda za odnose s javnošću mostarskoga sveučilišta.

Kustos izložbe je povjesničar umjetnosti Marin Ivanović.

Sveučilišna galerija je otvorena od 18 do 01. 00 sati za sve posjetitelje tokom svih programa Noći muzeja 2023.

Ulaz je besplatan.