Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Od 1. septembra

Nova knjiga Dana Browna “Divlja simfonija” uskoro u izdanju Buybooka

WILD-SYMPHONY-USFrontCover (1)

Ovi djelići nadahnut će razgovore o saosjećanju, strpljenju, poštovanju i samopouzdanju, kao i pažnji, ugodnom životu i zajednici

Nova knjiga Dana Browna, dječija slikovnica “Divlja simfonija” na engleskom jeziku pojavit će se u prodaji 1. septembra, u izdanju Rodale Kids, ogranka dječijih knjiga Random Housea, ali i u Buybooku.

Izdavačka kuća Buybook, izdavač Brownovih knjiga za BiH, privodi kraju pripreme za svoje izdanje koje će bh. čitaocima biti dostupno krajem septembra, najavljeno je iz Buybooka.

Divlja simfonija jedinstvena je, zabavna slikovnica u kojoj razigrani Mestro Miš, s dirigentskom palicom u rukama, vodi čitaoce u posjetu svojim životinjskim prijateljima – od geparda i kengura do slonova i plavih kitova. Svaka lijepo ilustrovana stranica posvećena je jednoj životinji i nudi djelić životne mudrosti.

Ovi djelići nadahnut će razgovore o saosjećanju, strpljenju, poštovanju i samopouzdanju, kao i pažnji, ugodnom životu i zajednici.

Ilustracije Susan Batori prožete su humorom prilagođenom djeci, a za radoznale čitaoce svih starosnih skupina dodatni tragovi i zagonetke, skriveni su u živopisnim pozadinama.

Djeca i odrasli mogu uživati u ovoj bezvremenskoj slikovnici uz klasičan način čitanja ili mogu odabrati da dok čitaju slušaju muzičke kompozicije – po jednu za svaku životinju – putem besplatne interaktivne aplikacije za pametne telefone, koja, kada se kamera mobilnog uređaja drži iznad nje, trenutno reproducira odgovarajuću pjesmu za svaku stranicu.

Prateća muzička aplikacija bit će dostupna za besplatno preuzimanje putem web stranice i QR koda u slikovnici, saopćeno je iz Buybooka.