Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Održan koncert studenata klavira Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku

Koncert studenata UAOS (2) (1)

Kristina Hegeduš predstavila se izvedbom Deux Poèmes op. 32 Aleksandra Skrjabina i Chanson bohémienne iz Deux Mélodies Russes S250 Franza Liszta

Na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu sinoć su nastupili mladi pijanisti Mihovil Begović, Kristina Hegeduš, Marijan Rugani i Martina Kuterovac, studenti klavira iz klase istaknutog profesora Konstantina Krasnitskog sa Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (UAOS).

Mihovil Begović interpretirao je Étude-Tableau op. 39, br. 5 Sergeja Rahmanjinova i Danzas Argentinas op. 2 Alberta Ginastere, dok se Kristina Hegeduš predstavila izvedbom Deux Poèmes op. 32 Aleksandra Skrjabina i Chanson bohémienne iz Deux Mélodies Russes S250 Franza Liszta. Marijan Rugani svirao je Toccatu u e molu, BWV 914 Johanna Sebastiana Bacha i Etidu u cis molu op. 42, br. 5 Aleksandra Skrjabina.

Koncert je zaokružen nastupom Martine Kuterovac koja je izvela Etidu u fis molu, op. 8, br.2 Aleksandra Skrjabina i Mađarsku rapsodiju br. 12 u cis molu, S.244/12 Franza Liszta.