Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održano književno veče u Mrkonjić Gradu povodom 1. aprila

Мркоњић Град – књижевно вече

Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada večeras je organizovao književno veče na kojoj su čitani nagrađeni radovi pristigli na 16. Međunarodni konkurs humora i satire o temi “Priprema mišljenja za…”, povodom 1. aprila – Dana šale.

Za najbolji aforizam ove godine izabran je aforizam Milorada Bibina iz Zrenjanina koji glasi “Da bi se neka poglavlja otvorila, traže da neke naše -zatvorimo!”.

Na konkurs se prijavilo 155 autora iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Bugarske, Holandije, Crne Gore i BiH sa 1.250 aforizama, 55 priča, 120 pjesama, 115 epigrama, 20 pjesama u akrostihu, 15 šala, 10 basni, 15 modernih bajki i devet humoreski.

Predsjednik Kluba umjetničkih duša Slobodan Ćoćkalo rekao je da Klub umjetničkih duša svake godine kroz humor i satire traži odgovore na pitanja koja su najviše opteretila prostor, društvo, pojedinca, um.

“Kroz zadatu temu na konkursu tražimo anomalije u društvu koje nas proganjaju. Želimo da saznamo kakve odgovore imaju satiričari”, naveo je Ćoćkalo i dodao da je zadovoljan i odzivom na konkurs i kvalitetom radova.

Nagrađeni aforizmi biće objavljeni u zajedničkom Zborniku /ne/pripremljenog mišljenja, povodom 16 godina konkursa humora i satire.

Svoje aforizme govorila je i književnica Marija Rožić iz Mrkonjić Grada.

“Svake godine sam na ovom konkursu i imam samo riječi hvale, jer nikad nije dosta šale. Posebno je značajno što se na ovaj način mogu afirmisati i mladi umjetnici”, rekla je Rožićeva.