Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Otvoren Prvi Kunst market Sarajevo, svoja djela izlaže više od 30 likovnih umjetnika

kunst market
Foto: Udruženje KUNST

Kunst market Sarajevo održava se do 21. decembra u galeriji Roman Petrović. Svi zainteresirani događaj mogu posjetiti od 12 do 19 sati

Galerija “Roman Petrović” ugostila je više od 30 umjetnika na Kunst marketu Sarajevo , a svoja djela na ovom događaju, između ostalih, izlažu renomirani umjetnici: Nataša Andreva, Ibrahim Novalić, Ilvana Kadijević, Esad Lukač, Nerica Abdulić, Ilhana Ćatić, Alisa Teletović.

Organizator događaja je Udruženje K.U.N.S.T. Sarajevo u saradnji sa Udruženjem likovnih umjetnika u BiH, koje već dugi niz godina promoviše lokalne umjetnike i doprinosi razvoju likovne scene u Bosni i Hercegovini.

Kunst Market Sarajevo, kako se navodi u saopćenju Udruženja K.U.N.S.T. predstavlja jedinstvenu priliku za slikare iz Bosne i Hercegovine da predstave svoje najnovije radove široj javnosti i direktno ih ponude na prodaju.

Za mlade talente prilika je ovo da se upoznaju sa iskusnim kolegama, steknu inspiraciju i pokažu svoje vještine putem izlaganja i prodaje svojih umjetničkih djela.

U saopćenju se navodi da je događaj prilika i da se podrže domaći umjetnici kroz razgovore s umjetnicima te kupovinom originalnih umjetničkih djela.

Kunst market Sarajevo održava se do 21. decembra u galeriji Roman Petrović. Svi zainteresirani događaj mogu posjetiti od 12 do 19 sati.