Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Festival GRAD

Otvorena dokumentarna izložba “Musica per la pau”

DI025

Putem PostArta i muzikom koju su izvodili Albinonijev Adaggio na trgovima Španije i svijeta u znak podrške umjetnicima i građanima Sarajeva na poziv Ibrahima Spahića predsjednika IPC-SWF okupljeno je više od 1.000 umjetnika

U okviru programa III Internacionalnog festivala GRAD u galeriji Collegium artisticum otvorena je izložba dokumenata i fotografija iz arhiva MEĐUNARODNOG CENTRA ZA MIR.

Okrugli sto vitezova umjetnosti kralja Arta Klubu CA posvećen je povratku porodice Ramo Sole Blanco iz Tarragone koja je bila dio jedinstvenog svjetskog pokreta solidarnosti i donijela 1994. instrumente i note i izložbu iz 50 zemalja svijeta posvećenu ranjenoj Bosni i Hercegovini i Sarajevu, Evropskoj kulturnoj prijestolnici.

Njihov pokret Musica per la pau-Taller del Sol Iinspirisao je poziv IPC-SWF. Sa njima smo bili u Sarajevu 1994. godine i oni su se vratili 25 godina poslije da posjete Sarajevo i Međunarodni centar za mir i Sarajevo winter festival. Putem PostArta i muzikom koju su izvodili Albinonijev Adaggio na trgovima Španije i svijeta u znak podrške umjetnicima i građanima Sarajeva na poziv Ibrahima Spahića predsjednika IPC-SWF okupljeno je više od 1.000 umjetnika.

“Dokumenti na izložbi svjedoče o snazi ljudske solidarnosti i humanizmu umjetnika svijeta i ovaj projekat, kao i obnova Vijećnice iz koje smo imali dijalog sa čitavim svijetom i povratak porodice koja želi da upozna Grad u kojem je njihov otac bio u misiji mira motiviše me da pozovem umjetnike svijeta na OLIMPIJADU KULTURE SARAJEVO 2021, izjavio je Spahić.