Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvorena izložba najboljih postera na takmičenju pod motom ”Put svile”

put svile – plakati

Odsjek umjetnosti na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) u saradnji sa Sarajevskom zimom 2017. organizirao je takmičenje za najbolji poster/vizuelni identitet ovogodišnjeg mota festivala: Put svile, a u srijedu je otvorena izložba najboljih postera, javlja Anadolu Agency (AA).

Studenti vizuelnih umjetnosti Internacionalnog univerziteta u Sarajevu sa predmeta Ilustracija i komunikacija, Tipografija, Digitalna fotografija, Studio Project i Infografika i dizajneri iz regiona priložili su svoje radove.

Od 70 pristiglih radova, najboljih 30 postera izloženo je u IUS Galeriji. Žiri takmičenja za najbolji poster Put svile činili su dizajneri i profesori Amer Mržljak, Branko Vekić, M. Furkan Hizir, Emir Hambo, Merisa Basić, Roman Sulejmanpasić i Lejla Panjeta.

Pobjedicima su priznanja i nagrade dodijelili Tahsin Erkan Ture, rektor IUS-a, te Mustafa Bal, dekan Fakulteta umjetnosti i društvenih nauka i Lejla Panjeta, šefica Odsjeka umjetnosti.

Intuos Wacum grafički tablet osvojila je Ines Velijević sa najboljim dizajnom, a drugo i treće mjesto zauzeli su Emina Avdibegović i Taha Yasin Alan.

Nagrade za četvrto i peto mjesto odnijeli su Đenan Ćevra i Amna Bajrić, saopćeno je sa Univerziteta.

Izuzetno kreativinim proglašeni su radovi sljedećih VACD studenata: Senad Beganović, Omer Faruk Bozkurt, Fatih Er, Bedrija Sahbaz, Bedrija Imamović, Esma Kurbegović, Zehra Sarić i Benjamin Sehić.