Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stipendije, kursevi i izložba

Počeli Dani otvorenih vrata Francuskog instituta u Mostaru

francuski institut mostar fena

Od 17 do 19 sati Francuski institut će imati “Otvorena vrata” za sve koji žele da dođu i posjete njihove prostorije, da se informišu o aktivnostima koje rade vezano za kurseve ili polaganje ispita francuskog jezika, što je, kako je naglasila, međunarodno priznata diploma

Nizom aktivnosti u petak su počeli Dani otvorenih vrata Francuskog instituta u Mostaru.

Po riječima voditeljice mostarskog ogranka tog instituta Jasmine Zvonić, danas će biti predstavljena Agencija “Campus France” koja pruža sve informacije vezane za studije u Francuskoj, kao i moguće stipendije koje daje Vlada Francuske u BiH, dok će se u poslijepodnevnim satima održati ogledni sat francuskog jezika za odrasle.

– S obzirom na to da uskoro počinje nova sesija kurseva, to je prilika za one koji nas možda još nisu upoznali ili koji žele da počnu da uče francuski jezik da dođu i vide kako to izgleda – kazala je Zvonić.

Od 17 do 19 sati Francuski institut će imati “Otvorena vrata” za sve koji žele da dođu i posjete njihove prostorije, da se informišu o aktivnostima koje rade vezano za kurseve ili polaganje ispita francuskog jezika, što je, kako je naglasila, međunarodno priznata diploma.

Posjetitelji mogu pogledati i izložbu fotografija “Louvre noću” Milomira Kovačevića Strašnog, fotografa iz BiH koji već dugi niz godina živi u Parizu, koja je u njihovim prostorijama otvorena u četvrtak navečer.

U subotu ujutro vrata su, također, otvorena za sve one koji se žele upoznati s njihovim aktivnostima, a bit će održan i ogledni sat francuskog jezika za djecu, s obzirom na to da Institut organizira i kurseve za djecu i mlade.

– Dani otvorenih vrata su uvijek prilika da steknemo novu publiku i da one koji možda nisu imali priliku do sada da nas upoznaju i posjete da to učine sada, kao i naravno za buduće partnere da uspostavimo možda i neku novu saradnju. Tada smo zaista na raspolaganju za sve pitanja i eventualnu saradnju u budućnosti – poručila je voditeljica ogranka Francuskog instituta u Mostaru Jasmina Zvonić.

Inače, Francuski institut sinoć je otvorio svoje nove prostorije u Mostaru i tim povodom organizovao je i Dane otvorenih vrata.