Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zbog pandemije

Pomjeren početak Mostar film festivala

autokino 16listopad

Tako će se ovogodišnji Mostar film festival održati od petka, 16. oktobra, do utorka, 20. oktobra, u formi auto kina

Zbog epidemiološke situacije organizatori Mostar film festivala odlučili su pomaknuti početak četrnaestog izdanje festivala za dvije sedmice.

Tako će se ovogodišnji Mostar film festival održati od petka, 16. oktobra, do utorka, 20. oktobra, u formi auto kina.

“Nadamo se da će se u dva tjedna stanje stabilizirati, na radost svih naših filmoljubaca, ali i brojnih ljudi iz filmskog svijeta koji su naš festival upotpunjavali proteklih četrnaest godina”, poručili su organizatori.

Ove godine Mostar film festival bit će organiziran u suradnji s Tuzla film festivalom, koji će svoja vrata otvoriti istoga dana, uz zajednički, a time i bogatiji program.

Ljubitelji filmske čarolije koji ne budu u mogućnosti posjetiti auto-kino i gledati najbolja regionalna filmska ostvarenja, bit će u mogućnosti gledati filmove putem online platforme tuzlanskog filmskog festivala.

“Udružujemo snage, donosimo time i bogatiji program, a sve u želji da našim posjetiteljima ponudimo najbolje filmove i odličnu zabavu, unatoč korona pandemiji. Bilo to u auto kinu ili od kuće putem interneta, vjerujemo da će svi uživati u odabranim i ponuđenim filmovima”, najavili su organizatori.

Na ovogodišnjem mostarskom festivalu planirano je pet programa – natjecateljski, internacionalni, dokumentarni, studentski te retrospektiva.

Natjecateljski i internacionalni dio programa bit će predstavljen na platou Mostarskog sajma (Rodoč bb), gdje postoji kapacitet za 350 automobila, dok će dokumentarni program i retrospektiva biti prikazan u velikom amfiteatru Sveučilišta u Mostaru, uz poštivanje epidemioloških mjera i socijalne udaljenosti.

Svi filmovi bit će prikazani i na online platformi Tuzla film festivala.