Popust na sve “Buybookove” naslove u sarajevskoj i tuzlanskoj knjižari

Buybook

Izdavačka kuća Buybook od 16. do 21. aprila organizira ‘Proljeće u Buybooku’ u želji da informira javnost o novim izdanjima, a publici će omogućiti popust u iznosu od 30 do 50 posto na sve ‘Buybookove’ naslove u sarajevskoj i tuzlanskoj knjižari.

– Osim pristupačnih cijena kojima nadomješćujemo naš izostanak s aprilskog sajma knjige u Sarajevu, pripremili smo i niz novih izdanja, te starih, rado čitanih, obučenih u novo ruho, te svakako susrete sa domaćim autorima/cama koji su uvijek u fokusu svih ‘Buybookovih’ manifestacija – navodi se.

Najavljuju promocije dvije nove knjige, a radi se o pričama “I sreli su medu” autorice Nine Tikveše, te poetskoj zbirci “Na šahovskom turniru” dugogodišnjeg ‘Buybookovog’ autora Mustafe Zvizdića.

Promocija proznog prvijenca Nine Tikveše bit će upriličena 19. aprila u sarajevskoj knjižari ‘Buybook’, u 19.30 sati. Dan ranije u istom terminu bit će predstavljena i knjiga poezije “Na šahovskom turniru” Mustafe Zvizdića, koji nam svojim pisanjem poručuje da s humorom nema šale.

Za utorak, 17. april u 19 sati u knjižari ‘Buybook’ bit će upriličen susret bh. autora/ica sa grupom međunarodnih studenata/ica slavistike.

– Od naslova koji će se tokom manifestacije ‘Proljeće u Buybooku’ premijerno naći na našim policama izdvajamo roman “Lisica” književnice Dubravke Ugrešić, nove članice ‘Buybookove’ literarne porodice.

“Svinjska kost u leproznoj ruci” još jedan je od značajnih naslova koji će se naći u ‘Buybookovoj’ proljetnoj ponudi, autora Mustafe Mastura, jednog od najčitanijih suvremenih iranskih pisaca – ističe se.

Pripremili su i novo izdanje čuvenog djela “2666” Roberta Bolaña, koji dotiče sva važnija zbivanja i pojave u dvadesetom vijeku – kolonizaciju, dva svjetska rata, nacizam, rasnu diskriminaciju, nezaposlenost, eksploataciju u meksičko-američkim tvornicama na crno… književna pitanja, Nobelovu nagradu, evropsku i američku kulturu…

– Osim Bolaña, u novom ruhu vas očekuje i roman “Mi djeca s kolodvora Zoo” Christiane F., u kojoj autorica otvoreno progovara o vlastitoj i sudbinama druge djece heroinskih ovisnika – napominju.

Izdavačka kuća Buybook preporučuje i jednog od najprevođenijih domaćih ‘Buybookovih’ autora, Faruka Šehića i “Rider”, u kojem su umjesto “Apokalipse iz Recycle bina” svoje mjesto našle priče izostavljene iz zbirke “Pod pritiskom”.

Podsjećaju da je u ‘Buybookovoj’ ponudi od nedavno i knjiga “Priče za laku noć za djevojčice buntovnice” Elene Favilli i Francesce Cavallo.