Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Posjetioci kina Novi Grad uživali u urnebesnoj komediji “Bosanac na odmoru”

DSH10982

Posjetioci kina Novi Grad imali su priliku uživati u sarajevskoj pozorišnoj predstavi – hit urnebesnoj komediji „Bosanac na odmoru“ u kojoj sarajevski glumac Rijad Gvozden sam igra niz uloga i zasmijava publiku.

Predstava koja je do suza nasmijala mnogobrojnu prisutnu publiku izvedena je u sklopu manifestacije „Novogradski dani 2018“ i svojevrsni je dokaz koliko nam je smijeh potreban u našoj svakodnevnici.

Priča o odmoru  Bosanca ispričana na vrlo duhovit način, kroz prizmu supruga i oca pretvara se u svoju suprotnost umor, znoj i patnju. Komični konflikti supružnika zbog suvišnih krpica, različitih interesa, trošenja novca izaziva salve smijeha kod gledatelja.

Komedija između ostalog govori o tome kako otac štedi svaki dinar, na odmoru se osjeća napeto, a uz to i o ovisnosti o mobitelu, društvenim mrežama, čak i na plaži, zbog čega nema istinskog odmora.

Autor teksta Esmir Salihović dočarao je na humorističan način ispovijesti supruga, „muke“ kroz koje prolazi porodica s troje djece, želeći desetak dana planiranih za odmor učiniti što ugodnijima, a konačni ishod je potreba za odmorom nakon odmora.