Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tuzla

Predstava “Čitač ljudi” Teatra iz Hrvatske odigrana na 21. TKT Festu

21 tkt fest sesti dan

Sedmog dana TKT Festa u subotu (02.12.2023.) biće odigrana predstava ”Mala čuda” autorski projekat Sanje Milardović

Predstava ”Čitač ljudi” autorski projekat Gabrijela Perića iz Teatra ”Fort Forno” iz Hrvatske odigrana je pred publikom šestog dana 21. TKT Festa.

Čitanje sebe i drugih cjeloživotni je proces, nepredvidiv i pun iznenađenja, živ i uzbudljiv, dramatičan i komičan. U sjećanje nam se bilježe događaji i doživljaji koje dijelimo i stvaramo s roditeljima, rođacima, vidljivim i manje vidljivim prijateljima, sve do školovanja i odrasle dobi kada promišljamo o načinima izražavanja samih sebe kako bismo pronašli autentičnost koja nas izgrađuje. Opis je ovo predstave koju je na poseban način iznio Perić na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla.

Sedmog dana TKT Festa u subotu (02.12.2023.) biće odigrana predstava ”Mala čuda” autorski projekat Sanje Milardović, u produkciji Teatra Exit iz Hrvatske. I ova predstava je na programu od 20 sati na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla.

Partner ovogodišnjeg Festivala je Centar za kulturu Tuzla, a pokrovitelji Grad Tuzla, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Vlada TK – Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, kompanija Leftor, Ekumenska inicijativa žena, Buybook, B Art, Blicko i Rock Shop.