Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Sarajevo Feeling"

Predstava o “izbrisanoj generaciji” ponovo na sceni SARTR-a

sarajevo feeling sartr
Foto: SARTR

“Sarajevo Feeling” jeste muzika, ljubav i ples. Tuga i usamljenost. Strah, sreća, naivnost i ranjivost. I nada i snovi. I svih jedanaest članova raje koji svakim dijelom svog bića prolaze kroz sve to što Sarajevo Feeling jeste

U utorak, 31. oktobra, sa početkom u 20h na sceni SARTR-a biće ponovo izvedena predstava “Sarajevo Feeling” nastala prema tekstu Almira Bašovića, a u režiji Thomasa Seyaerta.

Drama “Sarajevo Feeling” Almira Bašovića se bavi generacijom rođenom početkom sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća, generacijom koja je ratom gotovo izbrisana. Mladi ljudi iz čina u čin osluškuju kako dolazi rat i narušava im ustanovljene odnose.

“Sarajevo Feeling” jeste muzika, ljubav i ples. Tuga i usamljenost. Strah, sreća, naivnost i ranjivost. I nada i snovi. I svih jedanaest članova raje koji svakim dijelom svog bića prolaze kroz sve to što Sarajevo Feeling jeste.

U predstavi igraju: Snežana Bogićević, Maja Salkić, Jasenko Pašić, Davor Sabo, Adnan Kreso, Igor Skvarica, Kemal Rizvanović, Lidija Kordić, Hana Zrno i Matea Mavrak.

Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti putem maila blagajna@sartr.ba ili na brojeve telefona 033 664 070 i 061 850 745.

Obezbijeđen je popust na grupne posjete.