Višestruko nagrađivana

Predstava za djecu “Zmaj i princeze” u Lutkarskom kazalištu Mostar

zmaj i princeze lutkarsko kazaliste mostar

Ovo je priča o odgajanju djece, prije svega upućena roditeljima, odgajateljima i djeci, a u njoj igraju Ivan Nevjestić, Ana Ljubić i Marta Haubrich

Višestruko nagrađivana predstava “Zmaj i princeze” ove sedmice će se u Lutkarskom kazalištu Mostar odigrati u petak u 18, te u subotu u 11 sati.

“Zmaj i princeze” je priča koju je po motivima Milade Mashatove osmislio i preradio Kyriakos Argyropoulos, a režirali Kyriakos Argyropoulos i Stanislav Stanev iz Bugarske. Lutke i scenografiju osmislila je i izradila Ani Lulieva, muziku za predstavu potpisuje Igor Karlić iz Rijeke, a prevod Ana Vasung iz Zagreba, saopćeno je iz Kazališta.

Ovo je priča o odgajanju djece, prije svega upućena roditeljima, odgajateljima i djeci, a u njoj igraju Ivan Nevjestić, Ana Ljubić i Marta Haubrich.

“To je priča o princezi i zmaju. Prvo smo izmislili bajku, zatim je umjetnica osmislila lutke i scenografiju, kompozitor osmislio muziku, a ja s glumcima počeo probe. I baš kao u bajkama, naša je kazališna bajka osmišljena za tri dana. Ali nekako nam se nije svidjela princeza Sunčica (izmislili smo joj to ime). Nije stvar da u svijetu ne postoje takve princeze, jednostavno smo željeli da ona bude malo drugačija. U kazalištu nema ništa bolje od toga da jednu princezu zamijenimo drugom princezom, Princezom Veselkom. Zatim je u istoj bajci zamijenimo drugom i još jednom i još jednom. Nakon mjesec dana posla potpuno smo se zbunili. Nismo znali koja je princeza bolja od ostalih. Ali kako mi radimo u kazalištu, a kazalište je za vas, mali i veliki gledatelji, predstavljamo bajku o jednom zmaju i mnogo princeza, a vi odlučite”, stoji u saopćenju.

Predstava je prigodna za djecu od tri godine.