sarajevo

Predstavljanje ilustrovane knjige ‘Kraljevi i kraljice Bosne’

Knjiga_KraljeviikraljiceBosne

Objavljena je u junu ove godine, a na promociji će o knjizi, osim autora, govoriti Bojan Hadžihalilović, Emir Filipović i Kristina Ljevak

Izdavačka kuća Buybook najavila je predstavljanje ilustrovane knjige “Kraljevi i kraljice Bosne” autora Emira Durmiševića u srijedu, 25. septembra u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine.

Objavljena je u junu ove godine, a na promociji će o knjizi, osim autora, govoriti Bojan Hadžihalilović, Emir Filipović i Kristina Ljevak. U sklopu promocije bit će otvorena i izložba ilustracija iz knjige, uz prikaz faza i procesa rada na njima.

Znanje o vladarima Bosanskog Kraljevstva, uz umjetničke i kreativne sposobnosti, Emir Durmišević, konceptualni umjetnik, ilustrator i animator, pretočio je u ilustrovanu knjigu “Kraljevi i kraljice Bosne”.

Na stranicama ove knjige čitaoci – posebno oni mlađi, a i svi ostali koji žele na zanimljiv način upoznati znamenite vladare Bosne, imat će priliku da kroz živote kraljeva i kraljica Bosne upoznaju historiju ove zemlje i njenih vladara, saopćeno je iz Buybooka.