Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostarsko proljeće

Predstavljanje romana Mire Gavrana “Portret duše”

miro gavran
Foto: Fena/ Arhiva

Promocija knjige održat će se saradnji s Hrvatskom akademijom za znanost i umjetnost u BiH u Galeriji kraljice Katarine Kosače

Program Mostarskog proljeća nastavlja se u utorak, 7. maja, predstavljanjem romana „Portret duše“, predsjednika Matice hrvatske, književnika i najizvođenijeg hrvatskog dramskog pisca Mire Gavrana.

Promocija knjige održat će se saradnji s Hrvatskom akademijom za znanost i umjetnost u BiH u Galeriji kraljice Katarine Kosače s početkom u 18.30 sati, najavili su organizatori.

Ovaj emotivni roman u kojem se pripovijeda o sedam žena (i u životu svake od njih važno mjesto zauzima slikar Benjamin) izišao je iz štampe u septembru 2023. godine u izdanju Mozaik knjige iz Zagreba i naišao na iznimno topao prijem i kritike i publike. Već u oktobru iste godine zagrebački ITG objavio je prijevod na engleskom jeziku.

U programu ove književne večeri, uz samoga autora, učestvuju predsjednica Matice hrvatske Mostar akademkinja Ljerka Ostojić, predsjednik HAZU-a u BiH akademik Mladen Bevanda i glavna sekretarka MH Mostar Misijana Brkić-Milinković.

Nakon promocije knjige u 20 sati u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače zagrebački Teatar Gavran izvest će romantičnu komediju „Agencija za sreću“, autora Mire Gavrana, čiju režiju potpisuje Mladena Gavran, a koja će se naći i u ulozi glumice.

Uz nju, u Agenciji za sreću glume i Nevena Vukes te Mirel Huskić.