Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavljen roman “Prokletstvo mira” studenta Kerima Sefera

Kerim Sefer promocija knjige 1222

Promocija romana “Prokletstvo mira” mladog autora Kerima Sefera održana je sinoć u Zavičajnom muzeju u Travniku, u okviru manifestacije „Dani šejha Abdulvehhaba Ilhamije Žepčaka 2017.“

Kerim Sefer je student prve godine žurnalistike na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, a roman „Prokletstvo mira“ objavio je još kao maturant Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku, što, prema riječima promotora, daje poseban pečat njegovom romanu.

Roman „Prokletstvo mira“, kako je istaknuto na promociji, spoj je trilera i naučne fantastike koji svojom dinamikom podsjeća na slavne romane Dana Browna, J.K. Rowling te Paula Koelha.

– Da Kerim Sefer živi i stvara na Zapadu, bio bi na mnogim naslovnicama, a njegov roman „Prokletstvo mira“ već bi postao bestseler – kazala je, između ostalog, profesorica Dženana Bajraktarević.

O knjizi su govorili Lejla Zukan i Dženan Kos, a moderator je bila Amila Hlivnjak, studentica treće godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Dženan Kos je kazao da je „Prokletstvo mira“ postmodernistički roman koji govori o tome kako mladi ljudi mogu spasiti svijet i čovječanstvo te je naglasio kako je Kerim Sefer izvarednan talent.

Lejla Zukan smatra da je roman Kerima Sefera bestseler koji se lako može ekranizirati.

– Danas se naša djeca sapliću o jezičke novotarije, a Kerim Sefer se sa svojih 18 godina, u ovakvom društvu koje nam konstantno servira primitivizam, odvažio da reciklira društveni otpad – kazala je.

Roman „Prokletstvo mira“ Kerim Sefer će uskoro predstaviti i sarajevskoj publici.