Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

četiri dana festivala

Predstavom “TV žur/t/nal i pile i kokoš” završeni Dani pozorišta u Mrkonjić Gradu

mrkonjic grad pozoriste

Direktor festivala Dubravka Nikolić podsjetila je da su Dani pozorišta zbog epidemioloških uslova bili drugačiji nego inače, nisu imali nagradu publike i bio je ograničen broj mjesta u sali

Dani pozorišta u Mrkonjić Gradu završeni su predstavom “TV žur/t/nal i pile i kokoš” Nezavisne scene NUBL.

Reditelj predstave Ljiljana Čekić rekla je da je riječ o njenom autorskom projektu, o komediji i parodiji u kojoj se parodiraju neke nove “profesije”, kao što su starlete i slično.

“Nažalost, ti ljudi su jako popularni, posebno među mladima koji smatraju da je to najlakši način da steknu materijalna sredstva”, rekla je Čekićeva sinoć novinarima.

Ona je izrazila zadovoljstvo što postoje omladinci koji žele da se bave pozorištem i kojima nije uzor sve što je ružno, a produkt je ovog vremena.

12. Dani pozorišta u Mrkonjić Gradu počeli su u srijedu, 14. oktobra, premijerom predstave “Ostajte ovdje” Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad. Izvedene su i predstave “Na pučini” Dis pozorišta iz Banjaluke i “Čekaonica za bolje sutra” Dramskog studija “Daske” iz Laktaša.

Direktor festivala Dubravka Nikolić podsjetila je da su Dani pozorišta zbog epidemioloških uslova bili drugačiji nego inače, nisu imali nagradu publike i bio je ograničen broj mjesta u sali.

“Predstave su bile izuzetno dobre, posjećenost i reakcija publike isto tako dobra, što je nama izuzetno drago, jer smo još jednom pokazali da imamo školovanu, edukovanu i pametnu publiku i hvala im”, rekla je Nikolićeva.