Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

14. juna

Premijera predstave “Jedi zdravo, šetaj pravo” u srijedu u mostarskom Pozorištu lutaka

Predstava će premijerno biti izvedena u srijedu, 14. juna u 19 sati na Velikoj sceni Pozorišta lutaka u Mostaru, a prva repriza zakazana je za petak, 16. juna u 19 sati

Dječji dramski i lutkarski studio Pozorišta lutaka u Mostaru i ove je godine pripremio novu premijeru kojom će obilježiti kraj sezone, najavili su iz tog pozorišta.

Sedamnaest sudionika šestomjesečne radionice izvest će predstavu “Jedi zdravo, šetaj pravo” prema tekstu i u režiji Nedžada Maksumića, umjetničkog direktora ove teatarske kuće. Dramska pedagoginja i voditeljica ovog studija je Adela Lerić, a u radu s djecom sudjelovao je i Miroljub Mijatović, direktor Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.

Muziku za predstavu komponirao je Atilla Aksoj.

Predstava će premijerno biti izvedena u srijedu, 14. juna u 19 sati na Velikoj sceni Pozorišta lutaka u Mostaru, a prva repriza zakazana je za petak, 16. juna u 19 sati.

Ova razigrana predstava u kojoj djeca glume za djecu bit će još jedan prilog Pozorišta lutaka povodom 70 godina postojanja i rada ove kuće bajki za djecu i odrasle.