Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Promocija knjige “Vruć krompir” autorice Adise Tufo

vruc krompir4

Promocija knjige “Vruć krompir”, autorice Adise Tufo, uspješne poduzetnice iz Sarajeva, bit će održana 12.05.2018. godine u Kulturnom centru Altindag-Visoko sa početkom u 18:00 sati, a u organizaciji ArtBook biblioteke iz Sarajeva i moderatorice događaja Sedine Muhedin.

“Vruć krompir” prva je knjiga Adise Tufo, menadžerice, generalne direktorice kompanije uspješne kompanije ČIP sistemi, kreatorke i realizatorice brenda Hobby Art Centar, dobitnice priznanja Uspješne žene BiH Sarajevo 2017, Najžena XXI veka Beograd 2017. i Dama godine 2018. godine, koja joj je dodjeljena u Beogradu.

Vješto i iskreno, vrhunskim pripovjedačkim umijećem, autorica piše o izazovima s kojima se suočila u poduzetništvu, piše o strasti prema poslu kojeg radi, ljubavi prema ljudima i lijepoj riječi, ali i o stereotipima i predrasudama sa kojima se svakodnevno suočava. Knjiga, u izdanju Artbook biblioteke, opus je priča koje je autorica dijelila sa javnosti putem web stranice adisatufo.ba, a satkana je i od sekvenci iz mnogobrojnih intervjua koje je dala za bosanskohercegovačke medije na temu poduzetništva i aktuelne situacije u društvu.

Adisa Tufo piše i govori o biznisu, poduzetništvu i hrabrosti koja je potrebna za uspjeh, ali i o politici kao sveprisutnoj djelatnosti koja uveliko utječe na naše živote. „Uspjeh je stvar stava“, „Ženo, jaka si“, „Recept za uspjeh“, „Iskoristi šansu“, „Budi promjena“ – samo su neki od naslova, kojima ova uspješna poduzetnica želi utjecati na svjest žene i promjeniti malograđanski duh koji je koči u tome da bude još bolja u poslovima koje obavlja, pritome voleći sebe i posao koji radi. Kako navode mnogi koji su knjigu imali priliku pročitati: ovo djelo pažljivog čitaoca vodi na put do uspjeha.

Promotori i domaćini promocije su: Sedina Muhedin, BA pedagogije i Ilma Softić, urednica i recenzentica djela.