Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Promotivne cijene karata za komedije u Narodnom pozorištu u Sarajevu

narodno_pozoriste_sarajevo

Narodno pozorište Sarajevo kao poklon na početku nove kalendarske godine ljubiteljima teatra nudi priliku da po promotivnoj cijeni kupe ulaznice za komedije koje će biti izvedene u mjesecu januaru, ali i većinu drugih predstava.

Ulaznice za sve kategorije koštaju 10 KM, a publika će imati priliku da uživa u komičnoj Donicetijevoj operi „Viva la Mamma“ u režiji Aleksandra Nikolića, koja će na sceni NPS, biti izvedena u utorak, 9. januara 2018. godine.

Dan poslije u srijedu 10. januara pogledajte dramu „Sve se nekako preživi osim smrti“ u režiji Dine Mustafića. U petak 12. januara, zabavite se gledajući našu hit komediju „Balkanski špijun u Sarajevu“ rađenu
prema tekstu Dušana Kovačevića, u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića. Ugodan vikend provedite u Narodnom pozorištu Sarajevo i pogledajte Nušičevu komediju „Ožalošćena porodica“ u režiji Ahmeda Imamovića.
Predstava će biti izvedena u subotu, 13. januara.
2018. godine.

Utorak 16. januar, rezervisan je za ljubitelje baleta. Tu noć Balet NPS, izvest će „Alisu u zemlji čuda“ u koreografiji i režiji Aleksandra Ilića. U srijedu 17. 01. očekuje nas drama nastala u koprodukciji East West Centra i Narodnog pozorišta Sarajevo „Otkrivanje žene“ prema tekstu Harisa Pašovića, koji potpisuje i režiju.

U petak 19. januara na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena naša komedija „Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna“ u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića.

Sva izvođenja počinju u 19.30 sati.

Ulaznice možete rezervisati na www.nps.ba ili ih kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta Sarajevo, koja radi u dva termina od: 9:00 – 11: 30 sati i 15:30 – 19:30 sati.