Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ranko Ostojić: SFF jedna od stvari koje treba vidjeti

ranko_ostojic_jasmin_imamovic

Sarajevo Film Festival je jedna od stvari koje treba vidjeti, kazao je Feni bivši hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Kako je rekao, u Sarajevo je došao sa suprugom na poziv Emira Hadžihafizbegovića te je, između ostalog, prisustvovao otvaranju Festivala i svjetskoj premijeri filma “Žaba”.

Kaže da je SFF jedna od onih stvari koje treba vidjeti, ali ujedno i prilika da vidi svoje brojne “drugarice i drugove”.

U Sarajevo, inače, dolazi redovito i smatra da je to divan grad. U glavnom gradu BiH je radio 1997. godine u Međunarodnoj federaciji Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, te jako dobro zna kakvo je tada bilo stanje u BiH.

U BiH je uvijek nailazio na odlične ljudske odnose i ne samo da nikad nije imao bilo kakvih neprilika, već je siguran da je to “više od tolerancije”.

Ostojić je za svijet filma vezan preko svoje bake, slavne glumice Dane Mascarelli – Ostojić, koja je glumila u više od 60 filmova i serija, uključujući kultne serije kao što su Malo i Velo misto, te filmove poput “Neretve” i “Sutjeske”.