Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kamerni teatar 55

Regionalni teatri na festivalu RUTA Grupa Triglavu u Sarajevu

Festival RUTA Grupa Triglav trajat će od 19. do 25. maja
Foto: Kamerni teatar 55

RUTA Grupa Triglav festival predstavlja mrežu partnerskih pozorišta iz gradova zemalja regije koja ima za cilj otvaranje vrata za saradnju između pozorišta u regiji

Kamerni teatar 55 bit će domaćin regionalnog festivala RUTA Grupa Triglav od 19. do 25. maja, kada će se ovdašnjoj publici predstaviti najbolje produkcije pet prestižnih pozorišta iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Makedonije.

RUTA Grupa Triglav festival će 19. maja u 20. sati otvoriti izvođenje predstave Kamernog teatra 55 „Sin“ po tekstu Floriana Zellera, u režiji Dine Mustafića, saopćila je iz Press služba Kamernog teatra 55.

U okviru festivala na sceni Kamernog teatra 55 će se predstaviti Dramski teatar Skopje, 20. maja sa predstavom „Čudesna terapija“, u režiji Dimče Nikolovski. Mestno gledališče ljubljansko će 22. maja izvesti predstavu „Trije milijoni minut“, u režiji Barbare Hieng Samobor. Beogradsko dramsko pozorište će se 23. maja predstaviti predstavom „Trpele“, u režiji Bobana Skerlića. Kazalište Uliysses 24. maja izvodi autorski projket Maria Joveva i Nikole Nedića „Koncert za žlice i gitare“. Festival će zatvoriti Gradsko pozorište Podgorica 25. maja sa predstavom „Samo da je po redu“, u režiji Lidije Dedović.

RUTA Grupa Triglav festival predstavlja mrežu partnerskih pozorišta iz gradova zemalja regije koja ima za cilj otvaranje vrata za saradnju između pozorišta u regiji, kako bi se potaknula interakcija, kako između profesionalaca iz pozorišne struke, tako i s publikom kojoj se pruža prilika za upoznavanje s recentnom pozorišnom produkcijom iz susjednih zemalja. Generalni sponzori festivala su Grad Sarajevo i Triglav Group.