Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U SARTR-u

Reprizne izvedbe predstave “Istina ili izazov”: Kad počnu izlaziti kosturi iz ormara…

istina ili izazov
Foto: Imrana Kapetanović

Ovo nije omladinska predstava, nju „samo“ realizuju mladi ljudi. Ova predstava namijenjena je svima koji ne žele zatvarati oči pred nekim od suštinskih tema naše današnjice

Predstava „Istina ili izazov“, autorice Zoe Ibrahimović i u režiji Alena Šimića, imat će dva reprizna izvođenja, 22. i 23. septembra u 20h na sceni Sarajevskog ratnog teatra.

„Istina ili izazov“, koja je premijerno izvedena u mjesecu junu, govori o mladoj generaciji koja je maturirala u društvu natopljenom transgeneracijskom traumom. Nakon proslave na vikendici okupiće se najbliži prijatelji/ce, međusobno isprepleteni emotivnim nitima, odlučiće igrati igru Istina ili izazov. Iz benigne postmaturalne zabave krenuće na vidjelo izlaziti fragmenti sjećanja na različita, uglavnom traumatična iskustva, poput kostura iz ormara.

U predstavu uloge su ostvarili/e: Sara Seksan, Merjem Šiljak, Faruk Hajdarević i Kerim Čutuna. Dramaturgiju potpisuje Zoe Ibrahimović, kostimografiju Ella Bratić, scenografiju Marina Paštar, dizajn Anja Stregar, asistentica režije je Ajla Bešić dok je Mirza Rahmanović – Indigo autor muzike.

Ovo nije omladinska predstava, nju „samo“ realizuju mladi ljudi. Ova predstava namijenjena je svima koji ne žele zatvarati oči pred nekim od suštinskih tema naše današnjice.

Produkcija: Kontakt i Sarajevski ratni teatar.

Rezervacije ulaznica na brojeve telefona: 033664070 (od 9h do 16h) i 061850745 (od 16h do 19.30h) ili putem email: blagajna@sartr.ba.