Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

HKD Napredak

Solistički koncert Ante Milića u nedjelju u Kosači

ante milic
Foto: HKD Napredak

Tokom svog muzičkog školovanja nastupao je na mnogim međunarodnim takmičenjima i ostvarivao zapažene rezultat

U nedjelju, 23. juna, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 19,30 sati u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak – Glavna podružnica Mostar bit će upriličen solistički koncert na harmonici Ante Milića.

Na programu će se naći djela sljedećih skladatelja: F. Couperina, D. Shostakovicha, V. Zolotaryova i A. Kusyakova, najavili su organizatori.

Ante Milić je rođen 18. juna 2002. godine u Mostaru. Osnovnu muzičku školu završio je u Muzičkoj školi I i II stepena u Mostaru gdje je bio učenik generacije. Daljnje muzičko obrazovanje nastavio je, također, u Muzičkoj školi I i II stepena u Mostaru završivši srednju muzičku školu, instrumentalni smjer harmonika, u klasi Aleksandra Stojanovića odličnim uspjehom.

Nakon toga upisuje Muzičku akademiju, smjer harmonika, u Istočnom Sarajevu. Trenutno je apsolvent na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu u klasi Rade Radovića, redovnog profesora.

Tokom svog muzičkog školovanja nastupao je na mnogim međunarodnim takmičenjima i ostvarivao zapažene rezultate. Na zadnjem takmičarskom nastupu na 14. Internacionalnom festivalu harmonike „AKORDEON ART plus“ u Istočnom Sarajevu osvojio je prvu nagradu.