Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BKC u Sarajevu

Spahić i Kukavica najavili vrhunsku izložbu svjetskih umjetnika

spahic_kukavica

Spahić je obišao rekonstruirani BKC, a posebno je brižljivo urađena rekonstrukcija Sefardske sinagoge koja predstavlja nacionalno kulturno blago BiH

Program svečanog otvaranja XXXVI Festivala “Sarajevska zima” počet će 7. februara internacionalnom izložbom “Devet Zmajevih Glava” koja će biti postavljena u Bosanskom kulturnom centru.

Tim povodom su direktor “Sarajevske zime” Ibrahim Spahić i direktor Bosanskog kulturnog centra (BKC) Edin Kukavica najavili vrhunsku izložbu i performanse na otvaranju Festivala u kojem učestvuju umjetnici iz 21 države sa svih kontinenata.

Spahić je obišao rekonstruirani BKC, a posebno je brižljivo urađena rekonstrukcija Sefardske sinagoge koja predstavlja nacionalno kulturno blago BiH.

– Stvaranje odgovarajućih uslova za rad umjetnika u BKC-u će uticati i da se na drugi način shvata potreba izgradnje koncert hola na Marijin dvoru i drugih važnih kulturnih objekta – istakao je Spahić u razgovoru s rukovodstvom BKC-a.

Podsjetio je da je tokom proteklih decenija u BKC-u “Sarajevska zima” organizovala gostovanja svjetskih umjetnika kao sto su Madre Deus, Jane Birkin, Barbara Hedriks, saopćio je Press Festivala.