Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Artist's Talk"

Street Art Mostar predstavlja umjetnike ovogodišnjeg festivala

magazinart

Umjetnici će pričati o svojim muralima, putovanjima i iskustvima u Mostaru, a nakon razgovora održat će se nastup kompozitora i glazbenika Maka Kalema, koji će predstaviti svoje nove pjesme

U sklopu Street Arts Festivala Mostar, u četvrtak, 5. septembra, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održat će se “Artist's Talk” na kojem će se predstaviti umjetnici ovogodišnjeg Street Arts Festivala, koji dolaze iz BiH, Evrope i drugih kontinenata.

Umjetnici će pričati o svojim muralima, putovanjima i iskustvima u Mostaru, a nakon razgovora održat će se nastup kompozitora i glazbenika Maka Kalema, koji će predstaviti svoje nove pjesme.

Večer će uveličati i predstavnici ambasada Italije i Španije u Sarajevu koje su podržale ovogodišnji festival.

Tom prilikom, uz ostale, predstavit će se Zesar Bahamonte, Irene Infantes (Španjolska), Enrico Carne, Luca Ledda (Italija), Dinho Bento (Brazil), Srđan Demon Dimić (BiH-Srbija), Zakky (Mostar), Iva Pažin (Mostar) i Axel Mengu (Turska).

Njima će se pridružiti i DJ iz Berlina Niko Schwind, koji će u petak, 6. septembra, nastupiti na klupskoj večeri u Nsoft & Spark poslovnom parku, najavili su organizatori.