Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mrkonjić grad

Telemach donacijom Kulturnom centru “Petar Kočić” obilježio 10 godina poslovanja

0412Mrkonjic Grad

Iz Kulturnog centra „Petar Kočić“ kažu da će ova donacija unaprijediti sistem funkcionisanja ustanove ali i omogućiti pokretanje novog programa edukacije Kulturnog centra iz oblasti digitalnih tehnologija

Predstavnici kompanije Telemach u okviru aktivnosti obilježavanja svoje desete godine poslovanja u BiH uručili su vrijednu donaciju Kulturnom centru „Petar Kočić“ u Mrkonjić Gradu. Telemach je ovoj ustanovi koja se bavi organizacijom manifestacija i podrškom sportskim i kulturno umjetničkim društvima donirao savremenu tehnološku opremu, uslugu kablovske televizije i interneta, te play korner kreiran prema potrebama mladih ljudi kojima je ova ustanova centar društvenih i vannastavnih aktivnosti.

“Našom donacijom Kulturnom centru ‘Petar Kočić’ u Mrkonjić Gradu pružamo pomoć zaposlenim u toj instituciji koji istrajavaju u namjeri da mladim ljudima i stanovnicima Mrkonjić Grada približe kulturne vrijednosti tog grada i obogate svakodnevnicu raznovrsnim sportskim, kulturnim i edukativnim sadržajima. Koristeći savremene tehnologije koje smo im uručili otvoriće nove mogućnosti za obrazovne i zabavne aktivnosti u kreativnom okruženju. Već 10 godina zajedno gradimo budućnost BiH i obavezujemo se da ćemo na isti način nastaviti podržavati zajednicu u kojoj živimo”, izjavila je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije.

Iz Kulturnog centra „Petar Kočić“ kažu da će ova donacija unaprijediti sistem funkcionisanja ustanove ali i omogućiti pokretanje novog programa edukacije Kulturnog centra iz oblasti digitalnih tehnologija .

“Naš Kulturni centar služi svim građanima, a prvenstveno omladini. A, kako smo nosioci svih aktivnosti u Mrkonjić Gradu, posebna nam je čast što je kompanija Telemach prepoznala naš trud i donirala sredstva koja će nam koristiti na daljem povezivanju mladih i jačanju njihovih afiniteta. Škola tenisa, loptarijada, galerijada su samo neke od naših godišnjih aktivnosti Centra, a zbog donacije Telemach-a u okviru godišnjih aktivnosti planiramo uvrstiti i edukacije iz oblasti tehnologija kako bismo išli u korak sa vremenom i educirali omladinu savremenim tehnologijama i nastavili važiti za ustanovu koja mladima kroz edukaciju i zabavu pomaže daljem usavršavanju”, izjavio je Boro Boškić, direktor Kulturnog centra „Petar Kočić“.

Kompanija Telemach ove godine slavi deceniju poslovanja u Bosni i Hercegovini u okviru koje donira sredstva za 10 ustanova u 10 gradova BiH. Telemach je za 10 godina svog postojanja postao vodeći domaći provajder digitalne i analogne kablovske televizije i interneta.

Telemach je kompanija koja direktno zapošljava više od 650 ljudi, a posvećena je i napretku zajednice u kojoj posluje kroz mnogobrojne akcije i pomoć različitim društvenim grupama.

U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluju telekomunikacijski operater Telemach i njegovi servisi EON i Total TV, televizija i portal N1, kao i televizija Nova BiH.