nova bila

Treći festival monodrame inBox otvorio Ljubomir Kerekeš s “Dimnjačarem”

Foto: Fena

U petak su na programu dvije predstave: “Marso” s Nikolom Milakovićem (Srbija) te “Američki san” s Elmirom Krivalićem.

Vokalni sastav “Lašvanske dive” i limena glazba “Lašva” uveli su publiku u četvrtak navečer u treći regionalni festival monodrame inBox u Novoj Biloj.

Osim što je inBox velik i važan događaj za općinu Travnik i razvoj kulturnog turizma općine, kako je to u uvodnom govoru naveo načelnik općine Travnik Kenan Dautović, ovo je festival koji je zapravo zalog za budućnost, priopćili su organizatori festivala.

-Od prve godine do treće festival nije narastao za tri stepenice, nego za sedam. To se vidi po obujmu organizacije, ali najviše po odazivu publike. Osim toga, jako smo ponosni i na to što ove godine imamo i Kid's inBox. Riječ je o posebnom i bogatom programu koji je namijenjen našim najmlađima – istaknula je direktorica festivala Anela Križanac na otvaranju, dodavši da na najmlađima festival ostaje.

Direktorica je još navela da će mladi rasti uz festival te izrazila nadu da će festival poslužiti djeci kao platforma na kojoj će učiti kako raditi na organizaciji jednog ovakvog događaja.

Publici se obratio i ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta ŽSB Bojan Domić koji se posebno zahvalio publici zbog koje festival iz godine u godinu uspješno raste i postaje prepoznatljiv događaj Travnika i travničkog kraja.

Festival je otvorila predstava Ljubomira Kerekeša “Dimnjačar”.

Riječ je o predstavi koja je, s više od 1.350 igranja, zaradila status najizvođenije predstave u Hrvatskoj. S britkim humorom koji nije štedio ni bilo koju društvenu zajednicu, a ponajmanje političare, Kerekeš je osvojio publiku i festival otvorio – sa stilom.

U petak su na programu dvije predstave: “Marso” s Nikolom Milakovićem (Srbija) te “Američki san” s Elmirom Krivalićem.

Natjecateljski dio programa započinje u 20,30 sati na platou HKC-a “Nova Bila”.