Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Banjaluci počinju “Dani Vlade S. Miloševića”

Dani-Vlade-Milosevica

Tradicionalna manifestacija kulture “Dani Vlade S. Miloševića” koja počinje večeras u Kulturnom centru Banski dvor u Bajaluci trajaće do 30. aprila, javlja Anadolu Agency (AA).

“Dani Vlade S. Miloševića” biće održavaju se u okviru programa “Proljeće u Banjaluci”, a predviđeni su brojni koncerti, izložbe, promocije i predavanja.

Organizator je banjalučka Akademija umjetnosti, a biće predstavljen radovi studenata, asistenata i profesora odsjeka ove akademije.

Događaji u okviru ove manifestacije, koja slavi lik i djelo akademika i etnomuzikologa Vlade Miloševića, osim u Banskom dvoru, biće organizovani i u Muzeju RS, Muzeju savremene umjetnosti RS, Narodnom pozorištu RS, Domu omladine, Dječijem pozorištu RS i Kamenoj kući u tvrđavi Kastel.

Između ostalog, sutra se u okviru ove manifestacije u Banskom dvoru održava koncert Florijana Balaža, profesora violine na gudačkom odsjeku Akademije umjetnosti u Novom Sadu i Biljane Jašić Radovanović, profesora kamerne muzike na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

Za 24. april najavljeno je održavanje večeri indijske kulture u Domu omladine, na kojoj će učestvovati umjetnici iz ove zemlje.