Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

cjelodnevni sadržaji

U Bihaću sutra počinje manifestacija “Jesen na Gelenderima”

jesen na gelenderima

Peta “Jesen na Gelenderima” počinje sutra koncertom kantautorskog dua “Vanja i Sanja” iz Banje Luke

Peta manifestacija “Jesen na Gelenderima” u organizaciji Udruženja ABC trajat će od srijede, 9. oktobra do nedjelje 13. oktobra u Gradskom parku u Bihaću. Posjetioci će i ove godine uživati u brojnim koncertima, kinu na Gelenderima, a pripremljeni su i cjelodnevni sadržaji za najmlađe stanovnike grada na Uni.

– Imamo muzičke goste iz Banja Luke i Zagreba, dok su neizostavni muzički sastavi iz našeg grada. Uživat ćemo u klasičnoj muzici, pop – rock koncertima, ali i tamburaškim večerima. Ove godine prvi put pripremamo i kino na Gelenderima, dok ćemo posebnu pažnju kao i dosada usmjeriti na najmlađe, za koje su pripremljeni posebni sadržaji. Zajedno ćemo svirati, pjevati, plesati, čitati, uživati u zabavi i igri, odnosno slaviti bihaćku jesen na našem omiljenom mjestu – rekla je glasnogovornica manifestacije Ajla Šabanac.

Direktor Turističke zajednice Grada Bihaća Armin Amidžić istakao je ovu manifestaciju kao savršeni produžetak uspješne turističke sezone u Bihaću.

– Željeli smo probuditi usnuli park u središtu grada, ali smo u prethodnom periodu i nadmašili svoja očekivanja. Svake godine proširujemo i poboljšavamo programske sadržaje, pa tako već možemo najaviti i da ćemo od iduće godine tu imati i “Street food festival”. Naravno i ove godine organiziramo humanitarnu akciju u okviru manifestacije “Drva za toplu zimu”, kojom ćemo pokušati osigurati što više ogrjeva za naše sugrađane u potrebi – dodao je Amidžić.

Peta “Jesen na Gelenderima” počinje sutra koncertom kantautorskog dua “Vanja i Sanja” iz Banje Luke.